Bakanlık, 2023 eTwining Ödülleri’nde Santa Teresa de León Okulunu ödüllendirdi

Felaket

New member
Eğitim ve Mesleki Eğitim Bakanlığı Değerlendirme ve Bölgesel İşbirliği Genel Müdürü Mónica Domínguez García, bugün Lanzarote’de eTwinning 2023 Ödüllerini sundu. Bu ödüller, 10 projede kazanan 10 projede yer alan 43 öğretmenin çabalarını ve mükemmel çalışmalarını takdir ediyor. bu basım. eTwinning, Avrupa Komisyonu’nun dijital bir platform aracılığıyla kıtanın her yerinden öğretmen ve öğrencilerin projelerinin işbirliğini destekleyen bir girişimidir.

Etkinliğe Kanarya Adaları Hükümeti Eğitim, Üniversiteler, Kültür ve Spordan Sorumlu Bakan ve Bakan Yardımcısı Manuela de Armas Rodríguez ve María Dolores Rodríguez González de katıldı. Ayrıca Özerk Toplulukların ve Şehirlerin kurumsal temsili de mevcuttur.

ödüller

Mónica Domínguez García konuşmasında, eğitim camiasının son yıllarda gösterdiği büyük çabayı, özellikle de eTwinning’den destek bulan öğretmenlerin, öğrencilerini motive etmek için yeni metodolojileri ve araçları uygulama olanaklarını vurguladı.

Genel müdür, eğitimin toplumumuzun temel direklerinden biri olduğuna dikkat çekerek, bu gibi girişimlerin katkısı sayesinde farklı ülkelerdeki öğretmenler arasında etkileşim ve işbirliği için alanlar yaratılmasının, toplumumuzu zenginleştirmenin mümkün olduğunu belirtti. öğretme ve öğrenme süreci.

Domínguez García ayrıca, ödüllendirilen projelerin orijinalliğini ve ödüllü öğretmenlerin, onları bu derin dönüşüm döneminde değişen eğitim gerçekliğinin taleplerine yanıt vermek için yeni formüller aramaya yönlendiren kaygısını vurguladı. Aynı şekilde çevresel kaygı, cinsiyet eşitliği, sosyal içerme veya yanlış bilgilendirmeyle mücadele gibi kesişen konulara ilişkin farkındalığı artırmaya yönelik çalışmalara da vurgu yapıldı.

Projeler

Bu sayıda ödüllendirilen projeler arasında çevreye karşı olumlu tutumları teşvik etmek için deniz tabanından işbirlikçi hikayeler, STEAM faaliyetleri aracılığıyla farklı sebzelerin araştırılması, okumayı teşvik eden yaratıcı girişimler, girişimcilik yeterliliğinin geliştirilmesi, sahte haberleri tespit etmek için çevrimiçi bir oyun yer alıyor. , astronomi ve bilim üzerine bir proje, farklı perspektiflerden ekmek üzerine bir çalışma, geleceğin ideal okulu için bir teklifle sonuçlanacak kolektif bir çalışma ve temel yeterlilikleri ve Cinsiyet eşitliğini ele alan mitoloji üzerine bir girişim.

eTwining girişimi, eğitim ekiplerine, okulların farklı ülkelerdeki okullarla işbirliğine dayalı projeler yürütebilecekleri güvenli bir platform sunar. Aynı zamanda deneyim ve fikir alışverişi için Avrupa’nın her yerinden öğretmenler arasındaki iletişimi kolaylaştırır. Ulusal eTwinning Ödülleri, İspanyol öğretmenler tarafından bu platform aracılığıyla gerçekleştirilen ve 2006 yılından bu yana kesintisiz olarak verilen en iyi uluslararası işbirliği projelerinin Eğitim ve Mesleki Eğitim Bakanlığı tarafından tanınmasını temsil etmektedir.