Cizvit Okulu: Dünyayı dönüştürmek için birlikte büyüyoruz

Felaket

New member
14 Mart 2023 Salı, 16:20

Yorum

olman gerekiyor kayıtlı Bu işlevselliğe erişmek için.

Giriş yapmak

• Bağlantıyı kopyala

• Naber

• Facebook

• heyecan

• LinkedIn

• Telgraf

Cizvit Okulu, İncil’in değerlerine dayalı kararlı bir yanıt sağlamayı amaçlayan, İsa Cemiyeti’nin pedagojik geleneğine sadık bir eğitim projesine sahiptir.

70’ten fazla ülkede bulunan okul ağına sıkı sıkıya bağlı bir gelenek.

Okul, kişiselleştirilmiş ve anlamlı öğrenmeyi garanti etmek, öğrencilerin öğrenme deneyimini zenginleştirmek için müfredatı, alanları ve organizasyonu yeniden düşünmek, ritimlerine saygı duymak, motivasyonu artırmak ve derin anlayışı garanti etmek ve güçlendirmek için yeni öğrenme yöntemlerine kendini adamıştır.

Okul projeleri

CONTIGO + Projesi, öğrenciyi kendi öğreniminin kahramanı olarak temel alan pedagojik modele sahip bir projedir. Öğrencinin aktif rolü, gelişim ritmine saygı duyması, takım halinde çalıştığı ve öğrenciye eşlik ettiği öğretim ekibi için yeni bir rol.

Başkalarıyla deney yapmak, düşünmek ve öğrenmek için alan ve ortamların yaratıldığı zaman ve mekanların esnekliği.

Çeşitliliğe eşlik edecek farklı metodolojiler: esnek gruplamalar, ortak öğretim,…

Eğitimin temel bir parçası da ailelerin projenin bir parçası olmasıdır: aileleri öğretme-öğrenme süreçlerine dahil etmek.

Dinamik bir değerlendirme: sonuçların ve süreçlerin dikkate alınması.

Dini deneyim ve içsellikte inisiyasyon: Kişinin aşkın boyutuna geçişi kolaylaştıran bir platform olarak.

Çocuğun duygusal yönetimi ve duygusal gelişimi: eşitlik ve olumlu bir arada yaşamayı sağlayan sosyal normlarla.

Ignatian Pedagojik Paradigması (PPI): Öğrencinin nereye gitmek istediğini görmek için deneyimleyebileceği ve deneyimleyebileceği yer.

DIGITAL Projesi okul öncesi aşamanın öğrenme ortamlarında başlar ve her zaman güvenli ve geleneksel teknolojik öğretim arasında bir denge arar.

Merkezin plastik ve görsel eğitim konusundan oluşan ARTISTIC projesi, farklı ressamların kültürel ve sanatsal bilgileri ve çapraz beceriler aracılığıyla kapsamlı eğitimlerinin bir parçası olarak öğrencilerde yaratıcılığın üzerinde çalışıldığı bir projedir.

EKOLOJİ VE KÜRESEL VATANDAŞLIK projesi, bu merkezde öğrencilere farklı olanlarla birlikte yaşama ve gezegene bakma konusunda sorumluluk sahibi olma araçları sağlanarak eğitiliyor.

STEAM TALENT GIRL programı, genç kadınlar arasında bilimsel-teknolojik meslekleri teşvik etmeyi amaçlayan yenilikçi, yüksek etkili bir eğitim projesidir.

Ayrıca, lise öğrencilerinin girişimcilik kültürünü León’daki şirketlerle işbirliği içinde teşvik etmeyi amaçlayan ve onların ilgi alanlarına göre orada kalma olanağı sunan bir girişim olan ‘1. LİSESİ + İŞLETME’ programı da var.

EŞLİK EDEN ESKİ ÖĞRENCİ programı, öğrencilerin üniversite dünyasına girdiklerinde kendilerine eşlik edecek bir referansa sahip olmalarını sağlamayı amaçlamaktadır.

Tüm eğitim camiası arasında güven ve emniyet ortamları yaratmak amacıyla İsa Cemiyeti’nin tüm çalışmalarının dahil edildiği GÜVENLİ ÇEVRE programı.

Kurs süresince ve yaz aylarında farklı ülkelerde farklı konaklamalar içeren ULUSLARARASILAŞMA programı ve Fransa ve İsveç gibi diğer ülkelerle işbirliği içinde eğitimin desteklendiği ERASMUS+ programı.

Çalışma metodolojileri

Jesuitas’ta öğrencilere farklı derslerinde eşlik etmek için farklı çalışma metodolojileri uyguluyorlar: Proje çalışması, işbirlikçi çalışma, farklı aşamalardaki öğrenciler arasında işbirlikçi atölye çalışmaları…

Hizmetler

Okulda diğer birçok hizmetin yanı sıra erken kalkma hizmeti, kendi mutfağı, İngilizce konuşma asistanı, okul ulaşımı, çok çeşitli ders dışı ve spor aktiviteleri ve çocuklar için Cambrigde işbirliği ve hazırlık merkezi bulunmaktadır.

Çocuk okulu

Ayrıca okulun ortak ev bakımına uygun, enerji açısından sürdürülebilir ve doğayla çevrili ayrıcalıklı bir yerleşim bölgesinde bir binaya sahip bir anaokulu projesi bulunmaktadır.

Cizvit okulundaki anaokulu projesinin görüntüsü

Cizvit okulundaki anaokulu projesinin görüntüsü

Yorum

Hata bildir