Grönland açıklarında mahsur kalan yolcu gemisi yeniden serbest

SuZi

Global Mod
Global Mod
Buzla kaplı buzullar, görkemli fiyortlar, engebeli dağlar ve uçsuz bucaksız tundralar: Grönland nefes kesen manzarasıyla tanınır. Aynı zamanda en kuzeydeki ada dünyanın en az nüfuslu bölgesidir. Alanın yaklaşık yüzde 85’i buzla kaplıdır. İklim, uzun kışlar ve kısa yazlarla son derece kutupsaldır.

Coğrafi olarak Kuzey Amerika’nın bir parçası olmasına rağmen Grönland, siyasi olarak Danimarka Krallığı’na bağlı özerk bir bölgedir. Adanın kendi hükümeti ve kaynakları üzerinde kontrolü var. Son yıllarda giderek daha fazla gezginin adanın eşsiz doğasını ve kültürünü keşfetmek istemesi nedeniyle Grönland turizmi arttı. Yolcu gemileri de adaya gidiyor. Uzak manzara ne kadar güzel ve benzersiz olsa da, mutlaka orada mahsur kalmak istemezsiniz, ancak “Okyanus Kaşifi”ndeki gezginlerin yakın zamanda deneyimlediği şey budur.

Yıkılan çamur evi.

Fas’taki depremin ardından: Tur operatörlerinin tepkisi böyle oldu

Fas’taki depremin ardından: Tur operatörlerinin tepkisi böyle oldu

Danimarka ordusunun Arktik Komutanlığının 12 Eylül Salı günü Facebook’ta duyurduğu gibi, lüks yolcu gemisi Pazartesi günü Alpefjord’da, Grönland’ın kuzeydoğusundaki bir milli parkta karaya oturdu. Gemide 206 yolcu ve mürettebat bulunuyor.

Uzakta yardım et

“Milli parkta bir yolcu gemisinin bulunması elbette şüphelidir. En yakın yardım uzakta, birimlerimiz uzakta ve hava koşulları çok elverişsiz olabiliyor. Ancak bu özel durumda insan hayatına veya çevreye yönelik ciddi bir tehlike görmüyoruz ki bu da güven verici. Ortak Arktik Komuta (JAC) Komutanı Brian Jensen Salı günü yaptığı açıklamada, “Elbette durumu yakından izliyoruz ve bu olayı çok ciddiye alıyoruz” dedi.

Denetim gemisi kruvazörü serbest bıraktı

Danimarka özel kuvvetler birimi olan Sirius Devriyesi personeli Çarşamba günü “Okyanus Kaşifi”ndeydi. Gemideki atmosfer iyi ve gemideki herkes iyi. Karaya oturan yolcu gemisini kurtarmak için yapılan ilk girişim başarısız oldu.

Danimarka ordusunun çarşamba akşamı açıkladığı gibi, Grönland’a ait bir balıkçı araştırma gemisi, ön araştırmaların ardından kruvazörü sular yükseldiğinde dipten çıkarmaya çalıştı, ancak başlangıçta başarılı olamadı. Perşembe öğleden sonra Arktik Komutanlığı ikinci girişimin başarılı olduğunu duyurdu. Yolcu gemisi yine serbest.

Kurtarma operasyonu öncesinde beklenen bir sonraki yardım ise inceleme gemisi “Knud Rasmussen” oldu. Ancak Salı günü bu mesafe yolcu gemisinden yaklaşık 1.200 deniz mili uzaktaydı. Hava koşulları nedeniyle “Knud Rasmussen” cumartesi gecesine kadar gelmeyecekti. Yolcular bu kadar uzun süre buzun içinde kalmak zorunda kalacaktı.

Yolcu gemisini yerden kaldırmaya yönelik ilk girişim başarısızlıkla sonuçlandı.

© Kaynak: SIRIUS/Arktisk Komutanlığı

Gezginlerin şu anda neleri bilmesi gerekiyor? Hepsi önemli Tatilinizle ilgili haberleri seyahat muhabirinde bulabilirsiniz..