İsrail: Zion Dağı’ndaki 202 metre uzunluğundaki asma köprü açıldı

SuZi

Global Mod
Global Mod
seyahat haberleri

Yeni turistik cazibe: İsrail’in en uzun asma köprüsü açıldı

Kudüs artık İsrail’deki en uzun asma köprüye sahip.

© Kaynak: Eliyahu Yanai

makaleyi dinle • 2 dakika

Ben Hinnom Vadisi ile Zion Dağı arasındaki 202 metre uzunluğundaki asma köprüde artık yürüyebilirsiniz. Buradan Kudüs’ün doğasını ve kültürünü aynı anda görebilirsiniz.

Lisa Marie Leuteritz

Kudüs’te yeni bir turistik cazibe merkezi var: Bir asma köprü artık Ben Hinnom Vadisi ile Zion Dağı’nı birbirine bağlıyor ve 202 metre yüksekliğiyle ülkedeki en uzun asma köprü. 06:00-22:00 saatleri arasında ziyaretçiler köprüden ücretsiz olarak geçebilirler ancak 14 yaşına kadar olan çocuklara yetişkinler eşlik etmelidir.

Köprünün yapımı 5 milyon Euro’ya mal oldu

Özel özellik: asma köprüden vadinin doğasını ve Kudüs’ün tarihi eski şehrini aynı anda görebilirsiniz. Köprünün güney ucunda Gai Ben Hinnom çiftliği var. Burada zeytin, bal ve şarap gibi yöresel lezzetleri tadabilir ve satın alabilirsiniz. Ayrıca City of David Ulusal Parkı, Sultans Pool ve First Station alışveriş ve yemek kompleksine yakındır.

Köprünün diğer ucunda Kral Davud’un mezarı ve Son Akşam Yemeği odasının da bulunduğu Zion Dağı ve Dormition Manastırı sizi bekliyor. Zion Kapısı’ndan geçerseniz, doğrudan Kudüs’ün Eski Şehri’ne geleceksiniz.

Yaklaşık 5 milyon avroya eşdeğer bir maliyete sahip olan proje, Kudüs ve İsrail Gelenekleri Bakanlığı, Turizm Bakanlığı ve şehir yönetimi tarafından diğer yetkililerle işbirliği içinde uygulandı. Nahal HaBesor’da 80 metre uzunluğunda bir asma köprü daha var ve 70 metre uzunluğunda bir örneğini de Nesher’de bulacaksınız.

Zion Dağı’nda iki özel mezar

Ben Hinnom Vadisi son 20 yılda çok değişti. Daha önce çöplük olarak kullanılan bu yer, şimdi yürüyüş yapmak için harika bir yer. Bitki örtüsü gür ve eski Kudüs şehri çok uzak değil.

Bugün kimse Ben Hinnom Vadisi'nin bir zamanlar çöplük olarak kullanıldığını tahmin edemezdi.

Bugün kimse Ben Hinnom Vadisi'nin bir zamanlar çöplük olarak kullanıldığını tahmin edemezdi.

Bugün kimse Ben Hinnom Vadisi’nin bir zamanlar çöplük olarak kullanıldığını tahmin edemezdi.

© Kaynak: Koby Harati

Zion Dağı, Kudüs’ün güneybatısında, Eski Şehir surlarının dışında bir tepedir. Burada sadece David’in mezarını değil, aynı zamanda Oskar Schindler’in son dinlenme yeri olan Katolik mezarlığını da bulacaksınız.

Gezginlerin şu anda neyi bilmesi gerekiyor? hepsi önemli Tatil için haberler Reisereporter’da bulunabilir..