Kefal Balığı Nasıl Avlanır? Kefal Balığı Nasıl Tutulur?

Felaket

New member
Kefal Balığı Nasıl Avlanır? Kefal Balığı Nasıl Tutulur?
Olta balıkçılarının avladığı balıklardan biri de bildiğimiz gibi kefaldir. Oldukça lezzetli olan bu balığı avlaması da sabır ve deneyim gerektirir. Avlama zamanı kadar kullandığımız yem ve takımlarımız da önemlidir.

Kefal en iyi ne zaman avlanır?
Kefali avlamak için en iyi zaman onların yemlendiği zamandır. Yani güneş doğmadan bir iki saat öncesi ve güneş battıktan sonraki saatlerde.

Peki hangi yemi kullanmalıyız en iyi sonuç için?
Kefallerin yemini her zaman her yerde rahatlıkla bulabilirsiniz. Beyaz ekmek onların çokça sevdiği, kokusuna dayanamayarak geldikleri yemdir. Yalnız ekmeğin bayat olmamasına dikkat edin, zira suyla buluştuğunda dağılabilir, kancalardan denize karışabilir. Bildiğimiz beyaz ekmekten bahsediyorum, kepek ya da buğday unu ile yapılan ve daha sağlıklı oldukları için tüketmemiz önerilen ekmeklerden değil.

kıbrıs takımı

Hangi takımı kullanmalıyız?
Takım olarak kıbrıs takımını kullanıyorum ben. On iki, on üç kanca ile kendim hazırlıyorum takımlarımı.

Evet, uygun vakit, uygun yem ve uygun takımlarla çıktıysak ava, tek yapmamız gereken kancaya ekmeği sarmak, sonra ekmeği suya sallandırıp ıslatmak ve oltayı salmak. Oltayı saldıktan sonra hemen sarmayın, balık varsa çevrede en geç bir dakika içinde ekmeğin çevresinde bir karmaşa yaşanmaya başlayacak, balıklar suyun yüzünde atlayıp zıplayacak, adeta bir savaş alanı yaratacaklar. Bekleyin hemen çekmeyin. Zaten balık kancaya yakalandığında bir ağırlık hissedeceksiniz, misina gerilecek, oltanın ucu sallanmaya başlayacak.

Şimdi tek yapmanız gereken balığı hızlıca çekmek. Dikkat edin kefalin yüzeyi çok kaygandır, kancadan çıkarayım derken elinizden kayabilir, kancalar her yerinize batabilir.

Rastgele.:)))