Kerevitaş Hangi Grubun ?

Sude

New member
Kerevitaş Hangi Grubun?

Kerevitaş Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş., Türkiye'nin en köklü gıda şirketlerinden biri olarak faaliyet göstermektedir. Dondurulmuş gıda, konserve, margarin ve bitkisel yağ üretiminde güçlü bir oyuncu olan Kerevitaş, uzun yıllar boyunca farklı yatırım ve yönetim değişiklikleriyle adından söz ettirmiştir. Ancak kamuoyunun en çok merak ettiği sorulardan biri de “Kerevitaş hangi grubun?” sorusudur. Bu yazıda Kerevitaş’ın hangi şirkete ait olduğu, hangi sektörde faaliyet gösterdiği, markaları, üretim tesisleri, ihracat faaliyetleri ve yatırımcı ilişkileri gibi birçok konuyu detaylarıyla inceleyeceğiz.

Kerevitaş Hangi Grubun?

Kerevitaş, Yıldız Holding bünyesinde yer almaktadır. Yıldız Holding, Türkiye'nin en büyük gıda ve perakende gruplarından biridir ve birçok büyük markayı çatısı altında bulundurmaktadır. Kerevitaş da bu yapının bir parçası olarak faaliyet göstermektedir. Özellikle SuperFresh markası ile tanınan Kerevitaş, Yıldız Holding’in gıda sektöründeki stratejik hamlelerinden biri olarak dikkat çeker.

Yıldız Holding Nedir?

Yıldız Holding, 1944 yılında kurulmuş ve bugün global ölçekte faaliyet gösteren dev bir holdingdir. Gıda, perakende, ambalaj, lojistik ve enerji gibi birçok sektörde yatırımları vardır. Holdingin en bilinen markaları arasında Ülker, Godiva, McVitie's ve Aytaç gibi isimler yer alır. Kerevitaş, Yıldız Holding’in gıda alanındaki entegre üretim gücünü artıran önemli şirketlerinden biridir.

Kerevitaş’ın Sahibi Kim?

Kerevitaş’ın %79,52 hissesi Yıldız Holding’in bir iştiraki olan Besler Gıda ve Kimya Sanayi A.Ş.'ye aittir. Geri kalan hisseler ise halka açık olarak Borsa İstanbul’da işlem görmektedir. Bu yapı, Kerevitaş’ın kurumsal yönetim ilkelerine uygun hareket ettiğini ve yatırımcılar açısından şeffaf bir yapıya sahip olduğunu göstermektedir.

Kerevitaş Hangi Markaları Üretiyor?

Kerevitaş denilince akla gelen ilk marka SuperFresh olur. Dondurulmuş gıda sektörünün öncüsü olan SuperFresh, sebze, meyve, patates, pizza, börek, deniz ürünleri ve hazır yemek kategorilerinde ürünler sunmaktadır. Ayrıca Kerevitaş, Besler markası ile de margarin ve sıvı yağ üretiminde yer almaktadır.

Markalar:

- SuperFresh (Dondurulmuş gıda, konserve, hazır yemek)

- Besler (Margarin, sıvı yağ)

- Bizim Yağ, Luna, Teremyağ (Kerevitaş çatısı altında dolaylı olarak yer alır)

Kerevitaş’ın Üretim Tesisleri Nerede?

Kerevitaş’ın üretim tesisleri Türkiye’nin farklı bölgelerinde yer almaktadır. En büyük tesislerinden biri Bursa’da bulunmaktadır. Ayrıca İstanbul ve Konya’daki üretim tesisleri de margarin ve yağ üretimi için faaliyet göstermektedir.

Kerevitaş’ın Faaliyet Alanları Nelerdir?

Kerevitaş’ın temel faaliyet alanları şunlardır:

- Dondurulmuş gıda üretimi (sebze, pizza, deniz ürünleri, hazır yemekler)

- Margarin ve bitkisel yağ üretimi

- Konserve ve salça üretimi

- İhracat ve yurt dışı pazarlama

- Private label (özel marka) üretim

Kerevitaş Hangi Sektörde?

Kerevitaş, gıda sektöründe faaliyet göstermektedir. Alt segmentlerde ise dondurulmuş gıda, yağ ve margarin sektörlerinde pazar liderlerinden biridir. Bu sektörler yüksek rekabetin olduğu ve kalite standartlarının belirleyici rol oynadığı alanlardır.

Kerevitaş Borsa’da Var mı?

Evet, Kerevitaş’ın hisseleri Borsa İstanbul’da KERVT koduyla işlem görmektedir. Şirketin halka açıklık oranı %20’nin üzerindedir ve yatırımcılar düzenli olarak finansal raporlar, faaliyet raporları ve yatırımcı sunumlarına ulaşabilmektedir.

Kerevitaş Ne Üretiyor?

- Dondurulmuş sebzeler (bezelye, mısır, ıspanak vs.)

- Dondurulmuş patates ürünleri

- Dondurulmuş pizzalar ve börekler

- Dondurulmuş deniz ürünleri (karides, balık fileto vs.)

- Margarin (kremalık, pastacılık vs.)

- Sıvı yağ (ayçiçek, mısır, kanola vs.)

- Konserve ve salça ürünleri

Kerevitaş İhracat Yapıyor mu?

Evet, Kerevitaş ürünleri yurt dışında da birçok ülkeye ihraç edilmektedir. Özellikle Avrupa, Orta Doğu ve Afrika pazarlarında SuperFresh markasıyla bilinir. Ayrıca private label üretimle farklı markalar için de üretim yapmaktadır.

Kerevitaş’ın Rakipleri Kimlerdir?

Kerevitaş’ın doğrudan rakipleri Türkiye’de ve yurt dışında faaliyet gösteren gıda üreticileridir. Bunlar arasında Pınar, Banvit, Tat Gıda, Anadolu Efes’in gıda iştirakleri ve Bim/Şok gibi zincir marketlerin kendi markaları sayılabilir.

Kerevitaş Helal Sertifikalı mı?

Kerevitaş, üretim süreçlerinde helal standartlarına uygun hareket etmekte ve birçok ürününde helal sertifikası bulundurmaktadır. Ancak ürün bazında helallik durumu değişebilir, bu nedenle ürün etiketleri dikkatle incelenmelidir.

Kerevitaş Ürünleri Nerelerde Satılır?

Kerevitaş’ın ürünleri Türkiye genelindeki tüm büyük market zincirlerinde (Migros, CarrefourSA, A101, Şok, BİM) ve online satış platformlarında (Hepsiburada, Trendyol, Getir, Yemeksepeti Market) bulunabilir.

Kerevitaş’ın Gelecekteki Hedefleri Nelerdir?

Şirket, Ar-Ge yatırımlarını artırarak ürün çeşitliliğini zenginleştirmeyi, ihracat pazarlarını genişletmeyi ve sürdürülebilir üretim modelini güçlendirmeyi hedeflemektedir. Ayrıca dijitalleşme, otomasyon ve çevre dostu üretim gibi alanlarda da yatırımlarını sürdürmektedir.

Sonuç: Kerevitaş Hangi Grubun?

Kerevitaş, Yıldız Holding’in önemli bir iştiraki olarak Türkiye’nin en büyük gıda üreticileri arasında yer almaktadır. SuperFresh markası ile dondurulmuş gıdada lider konumda olan şirket, margarin ve sıvı yağ üretiminde de güçlüdür. Sahip olduğu geniş üretim altyapısı, yaygın dağıtım ağı ve ihracat kapasitesiyle Kerevitaş, sadece bir gıda üreticisi değil, aynı zamanda stratejik bir oyuncudur.

Anahtar Kelimeler: Kerevitaş hangi grubun, Kerevitaş sahibi kim, Kerevitaş markaları, Kerevitaş SuperFresh, Kerevitaş Yıldız Holding, Kerevitaş üretim tesisleri, Kerevitaş Borsa, Kerevitaş hisseleri, Kerevitaş ürünleri, Kerevitaş ihracat, Kerevitaş sektörü.