Marist Okulu, Kalpten Eğitim Yüzyıldan Fazla

Felaket

New member
14 Mart 2025 Cuma, 15:09

Marist okulları uluslararası bir eğitim referansı olmaya devam ediyor. Arkalarında bir asırdan fazla bir tarihle, kimliklerini yadsınamaz iki sütun etrafında inşa ettiler: iç mekan ve dayanışma. Onlarla birlikte, 81'den fazla ülkede zaten uygulanan eğitim modeli, dünyadaki çocukların ve gençlerin eğitim ve evanjelleşmesi ihtiyacına yanıt olarak ortaya çıkmaktadır. Komşu ile, yaratıcısı Marcelino Champagnat'ın felsefesine dayanarak bir yakınlık modeli, “sevmeyi eğitmesi gereken” bir tür öğretinin sadık bir destekçisi.

Yönetim ekibi, en son dijital kaynakları öğrenme sürecine entegre etmek için özel bir çaba sarf etti

Marist okulu

León'da, Champagnat Maristas College'ın direktörü Juanjo Seoane Costoya, toplam önceliği öğrenci olan bir eğitim modelinin tüm giriş ve çıkışlarını ayrıntılı olarak açıklıyor. Önceliklerinden biri, ihtiyaçlarını dinlemek ve anlamak için her zaman öğrencilere yakın olmaktır. Sınıflarında gençler, çatışmalarla daha etkili bir şekilde başa çıkmak ve duygusal eğitim gibi konularda temel bilgileri öğrenmek için iç mekan arayışına başlarlar. Günlük yaşamda, öğretim personeli gündem gevşeme ve meditasyon tekniklerini içerir. Bu şekilde, öğrenci din figürünü gözden kaçırmadan bu retrospektif yolculuğu üstlenebilir.

Eğitim modeline gelince, yönetim ekibi en son dijital kaynakları öğrenme sürecine entegre etmek için özel bir çaba göstermiştir. Bu şekilde, merkezde kurulan gelecek nesiller, giderek daha bağlı bir dünyaya garantilerle karşılaşmak için gerekli tüm araçlara sahip olacaktır. Buna karşılık, ekip çalışması didaktik programın bir başka gücüdür. Onaylayabilmek için gençler, kolektifin hizmetine hayal gücü ve işin yapıldığı projeler yürütmek zorundadır.

Önceliklerden biri, ihtiyaçlarını dinlemek ve anlamak için her zaman öğrencilere yakın olmaktır.

Önceliklerden biri, ihtiyaçlarını dinlemek ve anlamak için her zaman öğrencilere yakın olmaktır.

Marist okulu

Tam olarak, komşu ile bu yakın felsefe, her zaman dayanışma kampanyalarına katılan bir okulun ana değerlerinden bir diğeridir. Bu girişim sayesinde öğrenciler, kolektif iyi olmanın kendi mutlulukları için ne kadar temel bir gereklilik olduğunu öğrenirler.

San José Koleji müdürü Sergio Mato, eğitim modelini tasarlarken merkezin temel sütunlarını da ifade ediyor. Juanjo'nun açıkladığı gibi, ekip çalışması merkez için günün sırasıdır. Kurs sırasında öğrenciler, projenin tüm bölümlerini dikkate alan bir öğrenme sürecinde değerlendirilir.

Gerçek kahramanların, öğrencilerin görüşünü kaybetmeyen sürekli bir değerlendirme.

Komşu ile yakınlık felsefesi, bir okulun ana değerlerinden bir diğeridir

Komşu ile yakınlık felsefesi, bir okulun ana değerlerinden bir diğeridir

Marist okulu

Kurumun felsefesini takiben, gündemin hazırlanmasında iç dünyanın çalışmaları dikkate alınır. Öğretmenler kendilerini, ruh sağlığının güne sahip olduğu aşkın ağırlığın giderek daha fazla farkında olan öğrencilerin mükemmel arkadaşları olarak sunarlar. Okulda, çok gençlerden, duygularının yönetiminde kilit araçlar öğrenecekler.

Okul, diğer uluslararası ünlü kurumlarla sinerjiler yaratırken İngilizce dilini öğrenmeyi teşvik eder.

Okul, diğer uluslararası ünlü kurumlarla sinerjiler yaratırken İngilizce dilini öğrenmeyi teşvik eder.

Marist okulu

Şu anda, iki dillilik öğrencilerin eğitiminde temel bir gerekliliktir. Bu nedenle, merkez öğretmen ve öğrencilerin Erasmus + hareketlilik programının bir parçasıdır. Bu şekilde okul, diğer uluslararası ünlü kurumlarla sinerjiler yaratırken İngilizce dilini öğrenmeyi teşvik eder.

Maristas San José profesörü Carlos, son konu projesinde okulun tüm değerlerini uyguladı. İçinde, öğrenciler sıfırdan bir ekosistem inşa etmek ve sınıf arkadaşlarının önünde İngilizce olarak ortaya çıkarmak zorunda kaldılar. Bu projenin yenilikçi kısmı, seçilen ekosistemin bir videosunu eklemek zorunda oldukları bir QR'nin detaylandırılması oldu. Öğrencilerden biri olan Rafa, kamerada, başarı olarak tanımlanabilecek bir görev olduğunu açıklıyor.

Bir Hata Bildir