Maristas Champagnat, hizmette eğitim ve öğrencileri dinleme

Felaket

New member
13 Mart 2023 Pazartesi, 17:32

Yorum

olman gerekiyor kayıtlı Bu işlevselliğe erişmek için.

Giriş yapmak

• Bağlantıyı kopyala

• Naber

• Facebook

• heyecan

• LinkedIn

• Telgraf

Marista Champagnat Okulu, Erken Çocukluk, İlk ve Orta Öğretim (ESO) düzeylerini sunan bir eğitim merkezidir. Merkezin çalıştığı üç düzey uyumlu statü düzeyine sahiptir.

Kişiye önem veren, öğrencilerin öğretme-öğrenme sürecinin geliştirilmesi için eğitim topluluğu içinde karşılıklı güvene dayalı, akademik ve toplumsal gelişim, kız ve erkek çocukların kişisel, etik bir geleceğe yönlendirilmesi ve profesyonel ve mesleki eğitim pedagojisine dahil olmak. Tabii ki kişinin tüm boyutlarını geliştirmek için içselliğine ve dinlemesine odaklanan bir pedagoji.

Gün devam ediyor

Merkez, tüm aşamalarda, hem Bebek hem de İlkokulda sabah 9:00’dan 14:15’e ve Ortaokulda sabah 8:15’ten 14:25’e kadar okul dönemiyle kesintisiz bir gün sunmaktadır. Her ailenin ihtiyacına göre sabah 7:45’ten itibaren erken kayıt hizmeti, merkezde yemek odası, İlkokul ve Erken Çocukluk için ücretsiz öğleden sonra atölyeleri ve çocukların ve gençlerin gelişimlerini sağlayacak çeşitli ders dışı etkinlikler sunuyorlar. yetenekler ve yetenekler (spor, tiyatro, robot bilimi, İngilizce, paten…).

Buna ek olarak, hem İlköğretim (Galiçya ve Asturias) hem de ESO’da (Birleşik Krallık) Idiomas León şirketi ile işbirliği içinde anadili İngilizce olan kişilerle dil yoğunlaştırılmış eğitimlerin yanı sıra sınıfta İngilizce konuşma asistanları da bulunmaktadır.

Öte yandan sınıflarda öğrencilerin ders kitaplarını destekleyen Chromebook bilgisayarlar kullanılıyor.

Yıllık slogan

Her okul yılında, sınıflarda tartıştıkları değerlerin çoğunu organize bir şekilde araştırmaya yardımcı olan bir eğitim sloganıyla ortak bir konu olarak çalışırlar. Bu 2022/2023 akademik yılında sloganımız, bizi insan olmanın önemli bir yönüne dikkat etmeye davet eden “kalpten gülümse”. Görünüşte en dış kısımdan (gülümseme, iyi bir atmosfer, iyi mizah, iyimserlik, sağlıklı ilişkiler, parti ve kutlama…) en iç kısma (hoşgeldin, samimi sevgi, kalbinizi koyma, ruhunuzu koyma, içten, özgünlükle, şeffaflıkla, tıpkı bizim gibi, çeşitliliğimizle…).

Okul öncesi eğitim

Bebek sınıflarında minikleri, ihtiyaçlarına göre uyarlanmış, çoklu zeka, kişisel bilgi ve üstbilişin geliştirildiği ve iCrezco projesinin ardından işbirlikçi çalışmanın teşvik edildiği akıllı alanlarla karşılıyorlar.

Öğrenciler akıllı alanlarda özerk bir şekilde çalışır, kararlar alır ve zamanlarını ilgi ve yeteneklerine göre düzenlerler. Bu, öğrencilerin ilgi alanlarının yönlendirilmesine ve müfredat içeriğiyle birleştirilmesine olanak tanıyarak sınıfın kapılarını yaratıcılığa açar.

Bizim için iki dillilik ve 3 yaşından itibaren İngilizce alanı da önemlidir; burada çocukların İngilizce dilinin seslerini içselleştirip İngilizce dilinin telaffuzunu geliştirmek için fonik yöntemle Okuryazarlık üzerinde çalışıyoruz. dil. .

3 ila 5 yaş arasındaki öğrenciler, nitelikli öğretmenlerle haftada bir saat İngilizce dersi alır ve öğrenmelerini teşvik etmek ve güçlendirmek için bir saat İngilizce konuşma yaparlar. Tüm bunlar, öğrencilerimizin kaynaklarla dolu yakın bir ortamda (dijital beyaz tahta ve geniş dokunmatik ekran) büyümesini teşvik eden tesislerde.

Bebek sınıfları, iç sınıf, farklı Bebek oyun alanları, psikomotor becerileri geliştirmek için farklılaştırılmış bir alan ve bu aşama için yemek odası. Merkezde ayrıca doğanın tadını çıkarabileceğiniz geniş yeşil alanlar da bulunuyor.

İlköğretim

İlkokuldaki Marist eğitimi, çoklu zeka teorisine dayanan ve aktif metodolojiler ve etkileşimli araçlardan geliştirilen IApprendo modelini geliştirir.

Temel unsurlar olarak şunlar öne çıkıyor: proje tabanlı öğrenme, işbirlikçi öğrenme, düşünce kültürü, hizmet odaklı öğrenme projeleriyle dayanışmanın geliştirilmesi ve özgün değerlendirme.

iApprendo, öğrenciyle kişiselleştirilmiş bir şekilde çalışmamıza olanak tanır, farklı öğrenme deneyimleri sunarak her birinin yetenekleriyle bağlantı kurmasını ve öğrenmenin en etkili yolunu geliştirmesini sağlar.

Merkezin çok dilli projesi kapsamında Sahne’nin farklı derslerinde (Sanat ve El Sanatları ve Beden Eğitimi) İngilizce’yi araç dili olarak öğrenmeye kararlıyız. EP’nin 5. ve 6. yıllarında Fransızca ile genişletilir.

Idiomas León şirketiyle işbirliği içinde yerlilerle dilsel etkileşimler. Sınıfta İngilizce konuşma asistanları.

Orta öğretim

Zorunlu Ortaöğretimde öğrenciler hümanist, sanatsal, bilimsel ve teknolojik alanlardaki temel kültür bilgilerini edinir, bunun ötesinde gelecekte onlara eşlik edecek öğrenme ve günlük çalışma alışkanlıklarını pekiştirirler.

Bu anlamda Maristas Compostela eğitim modeli, açık referanslar, dayanışma gibi değerler ve işbirlikçi çalışma veya öğrenme ve toplumu dönüştürmeye yönelik hizmet gibi topluluk yaşamına yönelik stratejilerle kişisel gelişim ile müfredat eğitimini tamamlamaktadır.

Kişiselleştirilmiş eğitim

Öğrencilerimizle birlikte büyümek bizi hizmet mesleğimize devam etmeye teşvik ediyor. Onlara güvenlik ve güven bulabilecekleri yaşam araçları sunun. Bu, kişi merkezli ve kişi için olan pedagojimizdir.

İçsellik ve duygusal dünya eğitimi

İçerikleri özgürlük ve bağlılık ortamında pekiştirmelerine yardımcı olmak için öğrencilerin duygularının iç dünyasına ve dünyasına güvenmek isteyen bir pedagoji. Duygusal eğitim ve değerlere ilişkin atölye çalışmaları, boş zaman ve boş zaman etkinlikleriyle dolu MarCha Champagnat León Gençlik Derneğimiz ile birleştirilmiştir.

Yorum

Hata bildir