Nice, büyük yolcu gemilerinin yanaşmasını yasakladı

SuZi

Global Mod
Global Mod
Güzel. Fransa'nın güneyindeki Nice'te büyük yolcu gemileri artık hoş karşılanmayacak. Belediye Başkanı Christian Estrosi, yazdan itibaren 900'den fazla yolcu kapasiteli gemilere yolcu iniş ve binişini yasaklayan bir kararnameyi imzaladı. “Turizm evet; Aşırı turizme hayır!” Merkez sağdaki belediye başkanı medyayı belediye binasına davet ettiği imza töreninde şöyle konuştu:

Daha sonra okuyun Reklamcılık

“Yüzen otellerin Nice açıklarına demir atmasını istemiyorum. Ben şunu söylüyorum: Çevreyi kirleten, düşük maliyetli müşterilerini tüketen, hiçbir şey tüketmeyen ve çöplerini geride bırakan yolcu gemilerinin bizde yeri yoktur.” dedi belediye başkanı birkaç gün önce yılbaşı konuşmasında.

Aşırı turizm Nice'i boğmamalı

“Betonun Nice'i boğmasını engelledik. Bu yüzden aşırı turizmin şehri boğmasına izin vermeyeceğiz.” Belediye başkanı, büyük gemilerin zaten yasaklandığı Venedik'i örnek olarak gösterdi.

Nice'teki Yeşiller, medyanın haberine göre yolcu gemilerinin yasaklanmasının ardından “muazzam ve tarihi bir zafer”den bahsetti ancak çevreyi kirletmeye devam eden çok sayıda büyük yatlara dikkat çekti.

Yasağın uygulanması halen devam ediyor

Yasağın gerçekten yolcu gemilerini kıyıdan tamamen uzak tutabileceği henüz belli değil. Gemilerin limandan uzakta ulusal sulara demirlemesi ve daha sonra yolcularını daha küçük teknelerle karaya çıkarması düşünülebilir. Birkaç yıl önce Fransa'nın güneyindeki Cannes, yolcu gemileri için katı çevre düzenlemeleri getirmişti, ancak bunların şehrin kıyılarına girişini tamamen yasaklamamıştı.

Belediye başkanının açıklaması sosyal medyada karışık tepkiler aldı. Bir kullanıcı, “Bu cesur ve gerekli karar için bravo” dedi. Bir başkası, “Mağazalarınız ve restoranlarınız, onların ölümüne katkıda bulunduğunuz için size teşekkür edecek” diye yazdı. Nice halkını kandırmak isteyip istemediğini söyleyen başka bir yorumda, Nice havaalanının planlanan genişlemesinin aynı zamanda çevre kirliliğine ve “aşırı turizme” de katkıda bulunacağı belirtildi.

Haberler