Patlıcan Babuşka Nasıl Yapılır ?

Sude

New member
Patlıcan Babuşka Nedir?

Patlıcan babuşka, geleneksel bir Rus yemeğidir ve birçok farklı katmanı olan lezzetli bir dolmadır. Adını Rus halk oyunu olan "Babuşka dansı"ndan alır, çünkü katmanları bir babuşka bebeği gibi sarılıdır. Patlıcanlar, et ve pirinçle doldurularak fırında pişirilir. Bu yemek, doyurucu ve lezzetli bir ana yemek veya yan yemek olarak servis edilebilir. Patlıcanın hafif acılığı, etin lezzeti ve pirincin yumuşaklığıyla mükemmel bir denge oluşturur.

Malzemeler

Patlıcan babuşka yapmak için gerekli malzemeler şunlardır: büyük boy patlıcanlar, kıyma, pirinç, soğan, sarımsak, domates sosu, taze yeşillikler (maydanoz veya dereotu gibi), zeytinyağı, tuz ve karabiber.

Adım 1: Patlıcanları Hazırlayın

Patlıcanların her birini yıkayın ve uzunlamasına ince dilimleyin. Dilimleri hafifçe tuzlayarak acısını çıkarın ve yaklaşık 30 dakika bekletin. Ardından, patlıcan dilimlerini yıkayın ve kurulayın.

Adım 2: İç Malzemeyi Hazırlayın

Bir tavada zeytinyağını ısıtın ve doğranmış soğanı ve sarımsağı ekleyin. Soğanlar şeffaflaşana kadar kavurun. Daha sonra kıymayı ekleyin ve kahverengileşene kadar pişirin. Pirinci ve doğranmış yeşillikleri ekleyin ve karışımı pişirin.

Adım 3: Dolmaları Hazırlayın

Her bir patlıcan dilimine hazırladığınız iç malzemeden koyun. Patlıcan dilimlerini rulo şeklinde sarın ve bir fırın tepsisine dizin. Üzerlerine domates sosu dökün.

Adım 4: Pişirme

Fırını 180 dereceye ısıtın ve patlıcan babuşkaları yaklaşık 30-40 dakika pişirin. Üzerleri hafifçe kızarıncaya kadar bekleyin.

Adım 5: Servis

Patlıcan babuşkaları fırından çıkarın ve üzerine taze yeşillikler serpin. Sıcak olarak servis yapın ve isteğe bağlı olarak yanında yoğurt veya turşu ile servis edebilirsiniz.

Sonuç

Patlıcan babuşka, zengin lezzeti ve doyurucu yapısıyla mükemmel bir yemektir. Geleneksel Rus mutfağından gelen bu tarif, evde kolayca yapılabilir ve misafirlerinizin beğenisini kazanacaktır. Patlıcanın yumuşaklığı, etin lezzeti ve pirincin dolgunluğuyla birleşen bu lezzet, sofranıza şıklık katacak.