San José Marist Okulu: mükemmellikte bir referans | Geleneği ve yeniliği birleştiren 21. yüzyıl için bir eğitim modeli | Leonese merkezi tüm çocukla

Felaket

New member
13 Mart 2023 Pazartesi, 17:35.

Yorum

olman gerekiyor kayıtlı Bu işlevselliğe erişmek için.

Giriş yapmak

• Bağlantıyı kopyala

• Naber

• Facebook

• heyecan

• LinkedIn

• Telgraf

Marista San José Okulu, Leon’daki uyumlu eğitimde bir referans noktasıdır. Gelenek, mükemmellik, gelecek, kapsamlı eğitim, değerler, bağlılık, tarih… bu merkezi, 3 ila 18 yaş arasındakiler için şehirdeki en kaliteli okullardan biri haline getiriyor.

Maristlerden bahsetmek, iyi bir akademik, insani ve manevi formasyondan bahsetmek demektir; çünkü 1918’de dört kardeş Leon’a geldi ve kalıcı pedagojik yenilenmeyle mükemmel bir eğitim projesinin tohumlarını attı.

Gelenek ve yenilik

Leon’a gelişinden yüz yıldan fazla bir süre sonra, geleneksel Marist değerleri (kapsamlı eğitim, iyi yapılan işe duyulan sevgi, aile atmosferi, Hıristiyan kimliği ve sosyal duyarlılık), San José Marist Okulu’nda daha yenilikçi olanlarla uyumlu bir şekilde birleştirilmiştir. Öğrencilerin bir yaşamı dolu dolu geliştirmeleri için ihtiyaç duyacakları yeterlilikleri ve kişisel becerileri kazanmalarını sağlamak amacıyla pedagojiler: takım ve işbirliğine dayalı çalışma, proje tabanlı öğrenme, topluluk önünde konuşma yeteneği, dilleri yönetme becerileri, duygusal ve duygusal teknolojik beceriler, kişisel öz-bilgi ve duygu yönetimi. Amaç, içsel deneyimleri gelişen ve yaşadıkları topluma kişisel bağlılık duymaya çağrıldığını hisseden yetkin vatandaşlar oluşturarak ‘olmak için eğitim vermektir’.

Bütün bunlar, sınıflarımızdan geçen binlerce mezunun tanık olduğu akademik mükemmelliği de unutmadan yapılıyor.

Luis Gutiérrez EDUCA ABANCA ödüllerinde en iyi ilkokul öğretmeni

Dil öğrenimi ve yeni teknolojiler

Okulun çok dilli projesi (İngilizce ve Fransızca), bebekler için BIBE programlarına ve geri kalan aşamalarda PIPE’ye entegrasyonla güçlendirilmiştir. Tüm eğitim aşamaları için anadili İngilizce olan konuşma asistanları bulunmaktadır. İlkokul ve ortaokulda, Junta de Castilla y León tarafından tanınan, İngilizce dilinde iki dilli bir merkeziz. Bu çaba, İngilizce Trinity ve Cambridge programları (aynı zamanda bir sınav merkeziyiz) ve Fransızca DELF programları ile öğrencilerin dil bilgilerinin Avrupa dil çerçevesine göre kolayca uluslararası akreditasyonuna olanak sağlar.

Buna ek olarak öğrenciler, geleceklerine açılan bir kapı daha olan Amerikan İkili Bakalorya’yı alabilirler; bu, 3. ESO’ya başlayan öğrencilere aynı anda iki derece alma olanağı sağlar: İspanyol Bakaloryası ve Amerikan Diploması.

Birlikte yaşamada yenilik

Marist “Contigo” Çocuk Koruma projesi, çocuklara ve gençlere iyi muamele edilmesini, haklarının tam olarak geliştirilmesini ve onları her türlü kötü muamele veya istismardan korumaya yardımcı olacak stratejiler konusunda eğitmeyi amaçlamaktadır.

İyi bir birlikte yaşama ilişkilerini teşvik etmek için “Onarıcı Uygulamalar” uygulamasında Castilla y León’da öncü bir merkezdir.

Unicef referans merkezinin yanı sıra.

BİT Merkezi

Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin üstlendiği baskın rolün bilincinde olan kurum, bu güçlü araçların kullanımı konusunda yetkin ve eleştirel kişiler yetiştirmek istemektedir. Anaokulunda robotiği mantıksal yetenekleri geliştirmek için bir araç olarak kullanıyorlar, ilkokul öğretmenleri günlük derslerinde her sınıfta İnteraktif Dijital Beyaz Tahtaları kullanıyor ve ESO’da eğitim için GSuite araçları ve ücretsiz olarak sağladığımız Microsoft Office ile “Chromebook” bilgisayarları kullanıyorlar. tüm öğrencilerimize aittir.

Biz bir Códice Tic Seviye 5 merkeziyiz ve bir Google merkeziyiz.

Herkese bir okul

Leonese merkezi tüm çocukların, özellikle de en çok ihtiyaç duyanların ihtiyaçlarını dikkate alır: rehberlik ekibi ve eğitimsel güçlendirme programları, tüm öğrencilerin hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olur.

Bebek, İlköğretim ve ESO aşamalarındaki sözleşmeli okul olarak kapıları ailelerinin imkanları ne olursa olsun tüm öğrencilere açıktır.

Merkezin sunduğu diğer faaliyetler arasında akademik-profesyonel oryantasyon günleri, ders dışı faaliyetlere sıkı bir bağlılık, kapalı alanda futbol veya Marist Olimpiyatları gibi sporlar yer almaktadır.

Yorum

Hata bildir