Strasbourg neden görülmeye değer?

SuZi

Global Mod
Global Mod
Strasbourg’da ilk kez: seyahat muhabiri Inga Wolter bunu çok net hatırlıyor: Şehir tatillerini seviyorsanız Alsas’ın başkentinin neden mükemmel bir yer olduğunu ve kışın neden kesinlikle sokaklarda dolaşmanız gerektiğini açıklıyor:

Yavaş trenle Strasbourg Merkez İstasyonu’na geldiğimi ve kalabalığın beni çıkışa doğru itmesine izin verdiğimi hâlâ hatırlıyorum. Buradan geçiyordum ve şehri gezmek için sadece birkaç saatim vardı. Bu yüzden doğruca tren istasyonundan çok uzak olmayan eski şehre gittim ve La Petite France’ın eski tabakhaneler mahallesindeki dar sokaklardan, büyük meydanlardan ve kanallardan geçerek kendimi sürüklenmeye bıraktım.

Şehrin rahat ve kozmopolit atmosferi beni hemen yakaladı, iyi bir ruh haline soktu ve şehirdeki ilk günümde ne kadar güzel fotoğraf çektiğimi hala hatırlıyorum. O zamanlar Strasbourg’a sık sık geri geleceğim hakkında hiçbir fikrim yoktu.

Arkasında tren istasyonunun bulunduğu Strasbourg-Ville tren istasyonunun modernize edilmiş cam cephesi.

Strazburg Merkez İstasyonu’ndaki Gezginler: Gare Strasbourg-Ville, koruma altına alınmış eski bir bölüm ile modern, cam kubbeli bir bölümden oluşur ve Strasbourg’un eski dünya ama kozmopolit atmosferinin güzel bir tadına varır.

© Kaynak: imago görüntüleri/Future Image

Strasbourg: Rahat bir şehir tatili için mükemmel yer

Strasbourg sakin ve canlı, eski ve modern – ve kesinlikle gezmeye değer: Almanya’dan Alsas başkentine araba veya trenle ulaşmak kolaydır. Tesis bünyesinde yürüyerek çok daha fazlasını keşfedebilirsiniz: Şehri yürüyerek keşfetmek, burada bir ara sokağa dalmak, orada bir dükkana dalmak ve ardından Place du Marché Gayot’ta bir kahve içmek çok eğlenceli.

Şehri keşfetmeyi seviyorsanız, Strasbourg mükemmel bir yer. Ama hoşunuza gitse bile, aksi halde oldukça sessiz ve kırsal, şehir size büyüyecek. Fransa’nın diğer metropollerinden Paris ve Côte d’Azur’daki Marsilya’nın aksine Strasbourg, sizi strese sokmaz veya bunaltmaz, aksine sıcacık cazibesiyle ziyaretçilerini kucaklar. Ayrıca her yerde sessiz köşeler ve güzel parklar bulacaksınız.

Alsace'deki Strasbourg şehir manzarası.  Turist fotoğraflandı.

Alsace'deki Strasbourg şehir manzarası.  Turist fotoğraflandı.

Strasbourg stresli bir büyük şehir değil: Orada yürüyerek çok şey keşfedebilir ve bir manzaradan diğerine sürüklenebilirsiniz.

© Kaynak: imago görüntüleri/Arnulf Hettrich

Uluslararası bir atmosfere sahip Avrupa şehri

Ek olarak, sınır kasabasının özel bir çekiciliği var: Alman ve Fransız kültürünün karışımı, aynı zamanda şehrin yeni bölgelerinin ve Avrupa Parlamentosu’nun merkezinin getirdiği modern, kentsel yetenek. Etkilenen Strasbourg, büyük ölçüde Alsas geleneğinin yanı sıra – bazılarına sürpriz gelebilecek – uluslararası bir atmosfer yayıyor.

Strasbourg’da, şehrin simgesi olan katedrali ziyaret etmekten ve La Petite France’da bir tekne gezisinden daha yaşanacak çok şey var. Sayısız müze, çeşitli gastronomi ve oradan Kara Orman’a gitmek veya Şarap Yolu üzerindeki sevimli Alsas köylerinden birini, örneğin Riquewihr’i ziyaret etmek için harika bir olasılık var.

Ancak Strasbourg’un kendisi de sıkıcı olmayacak. Haftalık pazarlar, orijinal mağazalar, heyecan verici sergiler ve parklar gibi her zaman keşfedilecek yeni bir şeyler vardır. İster sanat, siyaset, tarih, mimari ile ilgilenin, ister sadece biraz alışveriş yapmak, dinlenmek ve seyahatiniz sırasında Alsas mutfağının tadını çıkarmak isteyin – Strazburg iyi bir seçimdir.

Eski şehir üzerinden Avrupa Bölgesi'ne, Avrupa Parlamentosu'na bakın.

Eski şehir üzerinden Avrupa Bölgesi'ne, Avrupa Parlamentosu'na bakın.

Eski şehir üzerinden Avrupa Parlamentosu’na bakış: Strasbourg’un özel çekiciliği, Alsas’ın rahatlığı ile bir Avrupa şehrinin uluslararası yeteneğinin karışımında yatmaktadır.

© Kaynak: imago/imagebroker

Farklı mevsimlerde Strasbourg

Ve bu yüzden arkadaşlarımın bir süre Strasbourg yakınlarında yaşaması bana çok iyi geldi. Onları yazın, Noel’de, yılbaşında birkaç kez ziyaret ettim ve şehir beni tekrar tekrar kazandı.

Yaz aylarında canlı ve çiçekli şehirde dolaşmak bir zevktir. Ama kışın, kar yağdığında ve Noel için dekore edilmiş eski şehrin neredeyse peri masalı büyüsüne sahip olduğu zamanlar kadar eğlencelidir.

Arkadaşlarım uzun süredir Strasbourg’a o kadar yakın yaşamıyorlar, ancak muhtemelen Strasbourg’a başka bir uçuş ziyaretinin zamanı geldi: Listelenen eski kısmı ve modern cam kubbesiyle bir sembol olan ana istasyonun fotoğrafına bakıyorum. Geleneksel ve modern Strasbourg’dan kalp çarpıntısı alıyorum. Öyleyse: À bientôt, Strasbourg!

Noel için dekore edilmiş yarı ahşap ev.

Noel için dekore edilmiş yarı ahşap ev.

Strasbourg’da Noel ruhu.

© Kaynak: imago görüntüleri/Future Image

Daha fazla ilham mı arıyorsunuz? Reisereporter’da tüm popüler seyahat destinasyonları için ipuçları bulabilirsiniz..