Yellen, Covid Kısıtlamaları Büyümeyi Yavaşlatırken Çin’de Aşıları Teşvik Ediyor

Bakec

Member
BALI, Endonezya — Hazine Bakanı Janet L. Yellen Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Çin’in koronavirüsle mücadele için daha etkili bir aşı kampanyası başlatabileceğini umduğunu söyledi. Pekin, şimdiye kadar ekonomisini yavaşlatan ve küresel ekonomik büyüme üzerinde ağırlık yaratan katı karantinalar ve seyahat kısıtlamaları ile yayılmasını büyük ölçüde kontrol altına aldı.

Başkan Biden ile Çin’in üst düzey lideri Xi Jinping arasındaki görüşme öncesinde 20’li Grup toplantısının oturum aralarında konuşan Bayan Yellen, ABD’nin virüsün yayılmasını durdurma çabalarında Çin’e yardım etmeye hazır olduğunu söyledi.

Yellen gazetecilere verdiği demeçte, “Çin Amerikan mRNA aşılarını teklif ettiğimize inanıyorum ve onların bizi bu işe almakla ilgilenmediklerini düşünüyorum” dedi. birçok ülkede benimsenmiştir.

Yellen şunları ekledi: “Onlara faydalı olabileceği ölçüde, hem kendileri hem de tüm dünyanın iyiliği için pandemi ile etkili bir şekilde baş edebildiklerini kesinlikle görmek istiyoruz. Bu yüzden kesinlikle yardım etmeye hazırız.”

Bir Hazine yetkilisi, Bayan Yellen’ın ABD’nin Çin’e aşı bağışlayacağını önermediğini, bunun yerine Pekin’in ABD ilaç şirketleri tarafından üretilen aşıları ithal etmeyi reddetmesine dikkat çektiğini söyledi.

Çin, evde yetiştirilen aşılar geliştirmeye odaklandı, ancak aşılarda kullanılan ve en etkili olduğu kanıtlanan mRNA teknolojisine sahip aşıyı henüz piyasaya sürmedi. Çin’in geliştirdiği bir mRNA aşısı, Eylül ayında Endonezya’da kullanım için onaylandı.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz bu ay Pekin’de yaptığı açıklamada, Çin’in Alman şirketi BioNTech tarafından yapılan Covid-19 aşıları için onay sürecini hızlandıracağına ve bunun karşılığında Çin aşılarına düzenleyici onay verilmesi için baskı yapacağına dair kendisine güvence verildiğini söyledi. Avrupa Birliği tarafından.

Çin, Covid’e sıfır tolerans yaklaşımını sürdürdü ve Yellen, Pekin’in pandemi politikalarının Çin ekonomisinin yavaşlamasının nedenleri arasında olduğunu söyledi. Geçen hafta Çin, yatırımcıları memnun eden bazı Covid kısıtlamalarını yumuşattı, ancak enfeksiyonlardaki artış, önlemlerin tekrar sıkılaştırılıp sıkılaştırılmayacağına dair soruları gündeme getirdi.

Hazine sekreteri, Bay Biden’ın Pazartesi günü daha sonra Bay Xi ile yapacağı toplantıya katılacak ve bu hafta içinde Çin Halk Bankası başkanı Yi Gang ile görüşmesi bekleniyor. Cumartesi günü New York Times’a verdiği demeçte, toplantıların ABD ile Çin arasındaki ilişkiyi “istikrarlı hale getirmeye” ve dünyanın en büyük iki ekonomisi arasındaki iletişimi geliştirmeye yardımcı olmasını umduğunu söyledi.

Bayan Yellen Pazartesi günü yaptığı açıklamada, “Ulusal güvenlik endişelerimiz olduğu konusunda çok nettik ve bunları ele almak istiyoruz” dedi. Bu endişeler, Amerikan tedarik zincirlerinin pillerde ve güneş panellerinde kullanılan mineraller için Çin’e bağımlılığını da içerdiğini söyledi.