Yurt dışından gelen gezginleri Almanya’ya çeken şey nedir?

SuZi

Global Mod
Global Mod
Uluslararası gezginler Paris’te dolaşmak ya da İtalya’da deniz kenarında tatil yapmak yerine neden Almanya’ya gitmeyi seçiyor?

Bergamo'da eylül ayında da turist patlaması yaşanıyor ve bu da yaz aylarında günde ortalama 15 ila 17 bin turist rakamını doğruluyor.  Yaz aylarında turist sayısında patlama: %55 artışla yaz ortalaması günde 17 bin turist oldu, dolayısıyla bu çeyrekte toplamda bir buçuk milyondan fazla ziyaretçi geldi ve sayılar Eylül ayında da büyümeye devam ediyor.  BergamoBergamo Bergamo/İtalyaBergamo/İtalya İtalyaİtalya YAYINxNOTxINxFRAxESPxUKxABDxBELxPOL Telif Hakkı: xIPA/ABACAx BRIPA20230912_272 IPA/ABACAx BRIPA20230912_272

Anıtların önünde çekilen selfieler gerçekten saygısızlık mı?

Seyahat ettiğimizde normalden daha fazla selfie çekiyoruz, hatta bazen Holokost anıtları gibi yerlerde bile. Pek çok kişi bunu saygısız buluyor; ancak bilimsel araştırmalar bunun her zaman böyle olması gerekmediğini gösteriyor.

Dünya Turizm Günü vesilesiyle Brandenburg Kapısı’ndaki insanlara, Berlin’in ve tüm Federal Cumhuriyetin yabancı ziyaretçiler için ne gibi çekiciliğinin olduğunu ve turizm endüstrimizin hâlâ hangi alanlarda yardıma ihtiyacı olduğunu sorduk.

“Güvenlik hissi yüksek, sadece bisikletçiler deli”

Anna ve Juan inişli çıkışlı bir yolculuk geçirdiler.  Eylül ayının başında, vandalizmin neden olduğu hasar nedeniyle Hamburg ile Berlin arasındaki neredeyse tüm trenlerin iptal edildiği gün, Deutsche Bahn ile seyahat ettiler.

Anna ve Juan inişli çıkışlı bir yolculuk geçirdiler.  Eylül ayının başında, vandalizmin neden olduğu hasar nedeniyle Hamburg ile Berlin arasındaki neredeyse tüm trenlerin iptal edildiği gün, Deutsche Bahn ile seyahat ettiler.

Anna ve Juan inişli çıkışlı bir yolculuk geçirdiler. Eylül ayının başında, vandalizmin neden olduğu hasar nedeniyle Hamburg ile Berlin arasındaki neredeyse tüm trenlerin iptal edildiği gün, Deutsche Bahn ile seyahat ettiler.

© Kaynak: Katharina Viktoria Weiß

Arjantin’den Anna ve Juan:

Bizi diğer yerlerin yanı sıra Londra, Amsterdam, Brugge ve Hamburg’a götürecek bir Avrupa gezisine çıkıyoruz. Hamburg’dan Berlin’e giden yolda vandalizm nedeniyle yangın hasarının olduğu günlerde Deutsche Bahn ile Berlin’e geldik. Almanca konuşamıyorsanız bilgi almak çok zordu. Herkes deli gibi koşuyordu ve görünürde hiçbir yardım yoktu.

Yine de güzel bir tatil geçiriyoruz. Yıllar önce Münih’teydik ve Berlin şimdi heyecan verici manzaraları ve hoş insanlarıyla bizi etkiliyor. Şu ana kadar ücretsiz yürüyüş turundan ve Müzeler Adası’ndan gerçekten keyif aldık. Hatta köri sosisinin tadına bile bakabildik; çok lezzetliydi! Güvenlik hissi de yüksektir. Sadece bisikletçiler biraz çılgındır. Buenos Aires ile karşılaştırıldığında parklar şaşırtıcı derecede kirli.

“Müşteri burada kral değil”

Brezilya'dan Kimberly (sağda) arkadaşı Adrina ile seyahat ediyor.  İki kız ilk kez Almanya'dalar ve Berghain veya KitKat'taki ilk partilerini sabırsızlıkla bekliyorlar.

Brezilya'dan Kimberly (sağda) arkadaşı Adrina ile seyahat ediyor.  İki kız ilk kez Almanya'dalar ve Berghain veya KitKat'taki ilk partilerini sabırsızlıkla bekliyorlar.

Brezilya’dan Kimberly (sağda) arkadaşı Adrina ile seyahat ediyor. İki kız ilk kez Almanya’dalar ve Berghain veya KitKat’taki ilk partilerini sabırsızlıkla bekliyorlar.

Brezilya’dan Kimberly:

Babam 2006’da Münih’teki Dünya Kupası’na gitti ve Almanya için gerçekten heyecanlandı ve bu beni de etkiledi. Çocukken YouTube’da Brandenburg Kapısı dahil pek çok video izlemiştim ama gerçek kesinlikle daha iyi.

Her şeyden önce ilk övgüyü sabırsızlıkla bekliyorum. Berghain’e gelmeyi umuyoruz; kulüp Brezilya’da da efsane. Şu ana kadar olumsuz olarak fark ettiğim tek bir şey var: Müşteri hizmetleri konusunda Almanya’nın hâlâ yapması gereken bazı şeyler var. Kendi ülkemde iyi hizmete çok alışığız. Burada turizm sektöründen pek çok insan çok az İngilizce konuşuyor ve sıcaklık eksikliği var. Müşteri burada kral değil.

“Dolardan euroya dönüşüm oranının iyi olması teşvik edici”

ABD'den Meghan ve Justin, Alman kültürünün İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana nasıl değiştiğiyle ilgileniyor.

ABD'den Meghan ve Justin, Alman kültürünün İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana nasıl değiştiğiyle ilgileniyor.

ABD’den Meghan ve Justin, Alman kültürünün İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana nasıl değiştiğiyle ilgileniyorlar.

ABD’den Meghan ve Justin:

Kuzey Carolina’dan iş için seyahat ettik ve iş gezisine birkaç tatil günü ekledik. Geçen yıl zaten Hamburg’daydık. Ve Alman kültürü her zaman ilgi çekicidir. Ülkenin ne kadar genç olduğunu ve İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana ne kadar değiştiğini öğrenmek heyecan verici.

Berlin’in eskiden çok uygun fiyatlı olduğunu, şimdi ise giderek pahalılaştığını duydum. Ancak şu anda şanslıyız çünkü dolardan euroya dönüşüm oranı bizim lehimize; bu da bizim için kesinlikle Almanya’ya tatile gitme konusunda teşvik edici bir gelişmeydi. Yarın Reichstag binasını ve Müzeler Adası’nı sabırsızlıkla bekliyoruz.

“Almanya’da okumak isteyip istemediğimi öğrenmek istiyorum”

Romanyalı Karina hâlâ ziyaretçi olarak Almanya'da bulunuyor ancak yakında öğrenci olarak geri dönebilir.  Tatili bir deneme sürüşü olarak görüyor.

Romanyalı Karina hâlâ ziyaretçi olarak Almanya'da bulunuyor ancak yakında öğrenci olarak geri dönebilir.  Tatili bir deneme sürüşü olarak görüyor.

Romanyalı Karina hâlâ ziyaretçi olarak Almanya’da bulunuyor ancak yakında öğrenci olarak geri dönebilir. Tatili bir deneme sürüşü olarak görüyor.

Romanya’dan Karina:

Alman Pedagojik Değişim Servisi’nin “Uluslararası Ödül Kazananlar Programı” ile buradayım. Henüz 18 yaşında olmama rağmen 14 yıldır Almanca öğreniyorum. Almanya’da okumak isteyip istemediğimi öğrenmek için buradayım.

Şu ana kadar buradaki yaşam tarzını beğendim ama Alman turizm endüstrisinin daha fazla reklam yapabileceğini düşünüyorum. Çünkü mimarisi beni çok şaşırttı ve tüm şehre hayran kaldım. Toplu taşıma araçlarında bazen çok kötü koksa bile.

“Almanya’nın tarihi ziyaret etmek için bir sebep”

Neredeyse kendi sahasında oynanacak bir maç: Simona ve Peter Hollanda'dan geliyor.

Neredeyse kendi sahasında oynanacak bir maç: Simona ve Peter Hollanda'dan geliyor.

Neredeyse kendi sahasında oynanacak bir maç: Simona ve Peter Hollanda’dan geliyor.

Hollanda’dan Simona ve Peter:

Yolculuğun tadını çıkarıyoruz ve trenle geldik. Berlin’in özel bir atmosferi var, mimarisi ve sokak sanatı bizim için özellikle önemli. Her şeyden önce, Almanya’nın tarihi ziyaret etmek için bir neden; burada düşündüğümüzden daha çok keşfedilecek şey var.

Onların nezaketine biz de şaşırdık. Şu ana kadar sadece dost canlısı insanlarla tanıştık! Kesinlikle komşu ülkemize tekrar seyahat ederdik.

“Daha fazla vejetaryen seçenek olabilir”

Rashmi Pune'dan geldi.  Yol tarifi istediğinde birçok Alman yardımcı oluyor.  Diğerleri ise yabancılaşmış hissederek göz temasından kaçınıyor ve ondan kaçınıyor.

Rashmi Pune'dan geldi.  Yol tarifi istediğinde birçok Alman yardımcı oluyor.  Diğerleri ise yabancılaşmış hissederek göz temasından kaçınıyor ve ondan kaçınıyor.

Rashmi Pune’dan geldi. Yol tarifi istediğinde birçok Alman yardımcı oluyor. Diğerleri ise yabancılaşmış hissederek göz temasından kaçınıyor ve ondan kaçınıyor.

Hindistan’dan Rashmi:

Pune’dan uçuş on saat sürüyor ama burada artık sekiz gün boyunca birlikte Alman kültürünü keşfedebileceğim arkadaşlarım var. Tabelalar tamamen farklı görünse de şu ana kadar toplu taşımayla iyi anlaştım. Kaybolursanız birçok Alman da yardım etmeye hazırdır. Ama sana sinirle bakıp yoluna devam eden bir o kadar da insan var.

Yıllar önce Almanya’da bulunmuş bir vejeteryan olarak şunu söyleyebilirim: Artık daha fazla seçenek var. Yine de birçok restorandaki vejetaryen seçenekler hâlâ genişletilebilir.

“İstanbul’a göre daha az köpek ve kedi var”

Türkiye'den Gülcem elmalı turtayı bilmiyordu, şimdi onun hayranı.  Zafer Sütunu da Almanya gezisinin en önemli anlarından biriydi.

Türkiye'den Gülcem elmalı turtayı bilmiyordu, şimdi onun hayranı.  Zafer Sütunu da Almanya gezisinin en önemli anlarından biriydi.

Türkiye’den Gülcem elmalı turtayı bilmiyordu, şimdi onun hayranı. Zafer Sütunu da Almanya gezisinin en önemli anlarından biriydi.

Türkiye’den Gülcem:

Tatilde benim için en önemli şey iyi beslenmek ve dün kesinlikle iyi bir seçim olan elmalı turta yedim. Bu gezi kapsamında eski Doğu’dan ve eski Batı’dan bir şehir olan Berlin ve Frankfurt’a bakıyorum. Almanya’nın geçmişini keşfetmek çok eğiticidir.

Ancak Zafer Sütunu’nun tepesine tırmanmak veya Tiergarten’de yürüyüşe çıkmak gibi çok güzel turistik yerler de var. Memleketim İstanbul’a kıyasla çok daha az köpek ve kedi bulunduğunu fark ettim. Ayrıca Almanya’daki insanlar benim kendi ülkemde alıştığımdan biraz daha çekingen.

Daha fazla ilham mı arıyorsunuz? Reisereporter’da tüm popüler seyahat destinasyonlarına ilişkin ipuçları bulabilirsiniz.