Ballı Patlıcanlı Karabuğday Pilavı Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 5-6 adet kurutulmuş patlıcan
- 2-3 adet kurutulmuş kırmızı biber
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 1 adet soğan
- 3 yemek kaşığı kara buğday
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2-3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Sıcak su
- Bal
Not EkleTanımı Yazdır
- Patlıcanları ve biberleri 20 dakika kadar haşlıyoruz. Buradaki emel, patlıcanları ve biberleri kara buğdayımızla birlikte pişirdiğimizde asgarî müddette pişmesini sağlamak. O yüzden daha erken ya da daha geç de haşlanabilir kuru patlıcan ve biberleriniz. Ben 20 dakika kadar suda haşladım.
- Haşlama süreci tamamlandığında sebzelerimizin suyunu süzelim ve soğuk sudan geçirelim.
- Soğanımızı yemeklik doğrayalım, sarımsaklarımızı da ince ince dilimleyelim.
- Haşladığımız kuru patlıcan ve kuru biberi de dilimleyelim.
- Farklı bir tencereye zeytinyağı alalım. Soğan ve sarımsağı ekleyerek, soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Domates ve biber salçasını da ekleyerek kokusu çıkana kadar bir kaç dakika daha kavuralım.
- Doğradığımız kuru patlıcan ve kuru biberleri, kara buğdayı ekleyerek karıştıralım.
- Gereçlerin üzerini 2-3 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyelim, tuzunu ayarlayarak karıştıralım ve kısık ateşte pişmeye bırakalım.
- Yemeğimiz pişince, olağan pilavda olduğu üzere suyunu çekecek.
- Bu etapta patlıcanlar da istenilen kıvamda pişti mi diye denetim edin. Şayet onlarda pişmişse altını kapatın (pişmemişse biraz daha sıcak su ekleyip 5 -10 dk daha pişirin yemeğinizi).
- Yemek hazır olup tabağa aldıktan daha sonra bir tatlı kaşığı balı yemeğinizin üzerinde gezdirin. Afiyet olsun .