Patatesli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 adet küçük soğan
- 2 orta uzunluk patates
- 1 adet sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 3.5 su bardağı sıcak su
- 1.5 çay kaşığı tuz
- 1.5 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığına yakın kimyon
- 1 çay kaşığına yakın pul biber
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle 2 yemek kaşığı sıvı yağımızı tenceremize döküyoruz.
- Kısık ateşte yağımızı yavaşça ısıtıp, 1 adet yemeklik doğranmış soğanımızı tencereye atıyoruz.
- Soğanların renginin değişmesini beklerken o sırada 2 adet orta uzunluk patatesleri küp küp doğruyoruz.
- Soğanlarımızın rengi değişince, küp küp doğradığımız patatesleri tenceremize atıyoruz.
- Patateslerimizin üstünü geçmeyecek biçimde göz sonucu sıcak su ekleyip tenceremizin kapağını kapatıyoruz.
- Patateslerin suyunu (kısık ateşte) çekmesini bekliyoruz. (ara orta karıştırıp suyunu çekip çekmediğini denetim edelim. ) suyunu çeken patateslerin üzerine 2 su bardağı pilavlık bulgurumuzu, 1 adet rendelenmiş sarımsağımızı, 2 yemek kaşığı tereyağımızı, tuz ve baharatlarımızı atıyoruz.
- Patateslerimizi ezmeden/incitmeden (bunun için ben spatula kullandım ve tabandan üst gerçek dikkatlice karıştırdım. ) karıştırıyoruz.
- Üzerine 3. 5 su bardağı sıcak suyumuzu ekleyip yinedan patatesleri ezmeden karıştırıyoruz.
- Kapağını kapatıp denetimli biçimde kısık ateşte pişmesini bekliyoruz. (benim ortalama 12-15 dk da pişti. ) piştikten daha sonra tencere ile kapak ortasına bir bez koyup kapağı kapatıyoruz ve yemeğimizi dinlendiriyoruz. Afiyet olsun ????.