Patlıcanlı Pilav Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Patlıcanlı Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 2 adet uzun patlıcan
- 4 adet tavuk baget
- 1 su bardağı pirinç
- 1 tepeleme çay kaşığı yenibahar
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- 1.5 su bardağından biraz fazla su
- 1 kuru soğan (Tavuklar haşlanırken içine attım bütün olarak )
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle pirinç güzelce yıkanıp, 2 su bardağı su ve tuz ile yarım saat ıslanmaya bırakılır.
- Patlıcanlar çizgili soyulur. 3 parmak kalınlığında kesilerek diklemesine de her bir kesim 3-4 kesime bölünür. 15 dk tuzlu suda bekletilir ve daha sonra süzülerek kağıt havlu ile kurulanır ve tuzlanıp yağda arkalı-önlü kızartılır.
- Yağlı kalması açısından ben kızarttıktan daha sonra direk tabağa aldım. Tavuklar soğanla ve biraz tuzla haşlanır. Haşlanan tavuklar kemikten küçük kesimler halinde ayrılır.
- Tencerenin en altına tavuk (Üstüne yarım çay kaşığı karabiber ) onun üstüne kızarmış patlıcanlar, en üste de süzülen pirinç konur ve yarım çay kaşığı karabiber, 1 tepeleme çay kaşığı yenibahar ek edilerek süzülen tavuk suyu 1,5 su bardağından biraz fazla yavaş yavaş dökülür (Pirincin üzerini 1. 5 parmak geçecek )
- Tuzu denetim edilip patlıcanların kizartildigi yağdan 4 yemek kaşığı daha ek edilip kapağı kapatılır. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte pişmeye bırakılır.
- Pilav orta ara tencerenin kenarlarından kaşık yardımı ile havalandırılır (Şeklini bozmadan )suyunu çeken pilav dinlenmeye bırakılır (Mutlaka dinlenmeli yoksa biçimi düzgün çıkmaz)
Patlıcanlı Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı