Popüler tatil adalarına uçuş iptalleri yaklaşıyor

SuZi

Global Mod
Global Mod
İspanya’da grevler: Popüler tatil adalarına uçuş iptalleri tehdit ediyor







İspanya’daki 16 havaalanında birkaç gün süren grev nedeniyle yolcular, Ocak ayının sonundan itibaren bazıları önemli olmak üzere sorunlarla karşılaşabilir.

© Kaynak: Ricardo Rubio/Europa Press/dpa


İspanya’da hava trafik kontrolörleri Şubat ayında üç kez greve gitti. Toplam 16 havalimanının etkilendiği söyleniyor. Yolcular uçuş iptallerini beklemelidir.








İspanya’da iki sendika, Usca ve CCOO, toplam 160 hava trafik kontrolörünü greve çağırdı. Ocak ayı sonunda başlayan iş bırakma serileri hep montajı etkiliyor. Şu tarihler hala Şubat için programlanmıştır: 13, 20 ve 27 Şubat, her biri gece yarısından itibaren 24 saat.

Nerede ve ne zaman grev var?


İspanyol haber portalı El Independiente tarafından bildirildiği üzere, diğerlerinin yanı sıra 16 havalimanının etkileneceği söyleniyor: A Coruña (Galiçya), Alicante-Elche, Castellón (Valencia), Cuatro Vientos (Madrid), El Hierro (Kanarya Adaları), Fuerteventura , Ibiza, Jerez (Endülüs), Lanzarote, La Palma (Kanarya Adaları), Lleida (Katalonya), Murcia, Sabadell (Katalonya), Sevilla, Valensiya ve Vigo (Pontevedra).

Darbelerin etkileri nelerdir?


İlk gün, 30 Ocak Pazartesi, grev neredeyse farkedilemezdi – etkilenen 16 havalimanındaki ne yolcular ne de hava trafiği için. Bu, İspanyol haber ajansı EFE tarafından, devlet havalimanı işletmecisi Aena ve kontrol kulelerinin operatörlerine atıfta bulunarak bildirildi.

İspanya’da hava trafik kontrolörlerinin grev nedeni


İş bırakmaların arka planında, sendikalar ile işverenler derneği APCTA arasında toplu sözleşme için başarısız olunan müzakereler var. Dernek, kontrol kulelerinin iki özel operatörünü, Saerco ve Ferronats’ı içeriyor. Sendikalar daha fazla para ve daha fazla tatil günü talep ediyor.

Sendika internet sitesinde, müzakerelerin başarısız olmasının esas olarak Saerco’nun tutumundan kaynaklandığını, Ferronats ile müzakerelerin iyi gittiğini yazıyor. Usca mektupta, ülkedeki hava trafiğinin aksamasından dolayı İspanya’nın imajının zedelendiğine ve müzakere ortağı üzerindeki baskıyı artırmak istediğine de dikkat çekiyor.


Haberler/jaf
 
Üst