Şu anda seyahat etmek ne kadar güvenli?

SuZi

Global Mod
Global Mod
Terörist milis Hamas'ın İsrail'e vahşice saldırmasının, 1.200'den fazla insanı öldürmesinin ve 250 kişiyi kaçırmasının ve böylece bir gerilim sarmalını tetiklemesinin üzerinden altı aydan fazla zaman geçti.


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Saldırıya yanıt olarak İsrail, savaş hali ilan etti ve Gazze'ye büyük bir kara saldırısı başlattı; bu saldırıda onbinlerce Filistinli öldü ve Gazze'deki toplam 2,2 milyon insanın 1,7 milyondan fazlası ülke içinde yerinden edildi. Ekim 2023'ten bu yana İsrail'in Lübnan sınırında da tekrar tekrar çatışmalar yaşanıyor. Hafta sonu İran tehdidini yerine getirerek tarihte ilk kez doğrudan İsrail'e saldırdı ve bunu İsrail'in İran'a düzenlediği şüpheli hava saldırısına misilleme olarak nitelendirdi. Bu ayın başlarında Şam'daki büyükelçilik binasında çok sayıda kişinin ölümüyle sonuçlanan olay yaşandı.

Bu durum göz önüne alındığında, pek çok gezgin şu anda savaşan tarafların komşu ülkelerine seyahat etmenin ne kadar güvenli olduğunu merak ediyor. Mısır ve Ürdün'de tatil yapmak şu anda mümkün mü? Peki Lübnan'a seyahat etmek ne kadar güvenli? Gezginlerin şu anda neleri dikkate alması gerekiyor? Peki şu anda hangi ülkeler için seyahat uyarıları var?


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Daha sonra okuyun Reklamcılık

Ürdün'de Tatil: Gezginlerin şu anda bilmesi gerekenler


İran'ın İsrail'e saldırısı nedeniyle Ürdün'ün Hafta sonları hava sahası geçici olarak kapatılıyor. Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde duyurduğu üzere, blokaj Pazar günü kaldırıldı. Ancak daha fazla gecikme veya uçuş iptali yaşanacağı göz ardı edilemez. Lufthansa Grubunun uçakları 16 Nisan Salı gününden itibaren yeniden başkent Amman'a uçacak.

Bir Seyahat uyarısı Dışişleri Bakanlığı Ürdün için bunu hazırlıyor telaffuz edilmedi. Ancak Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, İsrail ile Ürdün arasındaki sınır kapılarının açılış saatlerinde her zaman kısa vadeli değişiklikler olabileceği gibi, İsrail ile Ürdün arasındaki sınır kapılarının geçici olarak kapatılması da söz konusu olabilir. Özellikle Kral Hüseyin Köprüsü (Allenby Köprüsü) sınır geçişinde.

Seyahat edenlerin ülkede kaldıkları süre boyunca güvenlik güçlerinin talimatlarına kesinlikle uymaları gerekmektedir. büyük insan toplantılarından kaçının.

Mısır tatili: en son bilgiler


Güvenlik hizmeti sağlayıcısı A3M Global Monitoring'in seyahat güvenliği uzmanı Samed Kizgin, “Mısır'a, özellikle de Hurghada gibi popüler destinasyonlara seyahat etmenin büyük ölçüde sorunsuz olduğunu düşünüyorum” diyor.


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Yine de gezginler şunu bilmeli: Mısır için bir tane var Kısmi seyahat uyarısı. Dışişleri Bakanlığı, Sina Yarımadası'nın kuzeyine, Mısır-İsrail sınır bölgesine (Taba hariç) ve Sahra'nın uzak bölgelerine seyahat edilmemesi konusunda uyarıyor. İtibaren Sina Yarımadası'nın güneyinde refakatsiz bireysel geziler ve kara gezileri tavsiye edilmez – burası Şarm El-Şeyh tatil beldesinin bulunduğu yerdir.

İran'ın İsrail'e saldırısı sırasında Mısır hava sahası açık kaldı ve açık kalmaya devam edecek. Mısır Uçak Bileti planlandığı gibi yürütülmeye devam edilecektir.

Lübnan: Gezginlerin dikkate alması gerekenler


A3M seyahat güvenliği uzmanı, “İsrail'deki durum nedeniyle Lübnan, seyahat hedefi olarak güvensiz hale geldi, bu nedenle oraya seyahat etmekten kaçınmalısınız” dedi. Dışişleri Bakanlığı, Alman vatandaşlarına Ocak ayında ülkeyi “mümkün olduğu kadar çabuk” terk etmeleri çağrısında bulundu. Lübnan için bir tane var Seyahat uyarısı.


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Dışişleri Bakanlığı internet sitesinde, İran'ın 14 Nisan gecesi İsrail'e yönelik saldırıları nedeniyle Lübnan'ın hava sahasını geçici olarak kapattığı bilgisini veriyor. Ancak Beyrut Uluslararası Havalimanı'nda uçuş operasyonları artık yeniden başlıyor. Lufthansa uçuşları Ancak onlar şu anda bitmiş değil, Havayolu, varış noktasını en erken 19 Nisan Cuma gününe kadar uçuş programına dahil etmeyecek.

İsrail'de tatil şu anda mümkün mü?


Hafta sonu geçici olarak kapatılan İsrail hava sahası yeniden açılsa da ülkede tatil yapmak şu an için söz konusu değil. Ülkenin bulunduğu yer Savaş durumuGazze'de büyük bir kara saldırısı hâlâ sürüyor ve İran'ın İsrail'e saldırısının ardından durum daha da tırmanma tehlikesi taşıyor.

Dışişleri Bakanlığı, “Güvenlik durumu hızla ve herhangi bir uyarı yapılmadan daha da kötüleşebilir” dedi. İsrail ve Filistin toprakları için bir tane var Seyahat uyarısı.



İsrail, 14 Nisan gecesi İran'ın saldırısına uğradı.


İsrail, 14 Nisan gecesi İran'ın saldırısına uğradı.

Kaynak: IMAGO/ITAR-TASS


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Daha sonra okuyun Reklamcılık


Hala ülkede bulunan gezginler kesinlikle Yerel güvenlik güçlerinin talimatlarını izleyinDışişleri Bakanlığı internet sitesinde, medyadaki haberleri her zaman dikkatli bir şekilde takip ettikleri ve özellikle de roket atışı durumunda sığınak bulma konusunda İç Cephe Komutanlığı'nın talimatlarına acilen uydukları yazıyor. Her ne pahasına olursa olsun daha büyük insan toplantılarından kaçınılmalıdır.

İsrail'deki kişiler cep telefonlarına İsrail İç Cephe Komutanlığı uyarı uygulamasını ve/veya “Kırmızı Uyarı”yı yüklemelidir (bu, yolcuları olası tehditlere karşı gerçek zamanlı olarak uyarır).

Ayrıca halen ülkede bulunan tatilcilerin iletişime geçmesi gerekmektedir. Krize hazırlık listesi FİL ve bu girişi her zaman güncel tutun. Federal Dışişleri Bakanlığı, etkilenen bölgelerde kalan kişilerin mümkünse tedbir amaçlı olarak bunu yapmalarını tavsiye ediyor yeterli malzeme (su, yiyecek, ilaç, yakıt).

İsrail'de mahsur kaldınız: Şu rakamları bilmelisiniz:

  • Dışişleri Bakanlığının telefon santralı: +49 30 5000 0
  • Alman Büyükelçiliği Tel Aviv'de çağrı üzerine hizmet: +972-54-9944724
Gezginlerin şu anda neleri bilmesi gerekiyor? Hepsi önemli Tatilinizle ilgili haberleri reisereporter'da bulabilirsiniz.
 
Üst