Teremyağlı Milföy Hamurlu Perde Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir paket milföy hamuru
- Yarım kilo kadar tavuk göğsü
- 2 yemek kaşığı teremyağ
- Karabiber ve sevdiğiniz baharatlar
- 2 bardak jasmine pirinç
- Biraz dolma fıstık
- Biraz kuş üzümü
- Badem
- Küçük güveç kapları
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir paket milföy hamurunun kare kesimlerini elimle açabildiğim kadar açıp esnettim.
- İçleri yağlanmış tek porsiyonluk güveç kaplarının ortasına bademlerini yerleştirdim.
- daha sonra milföy yapraklarını tek tek güveç kaplarının içine döşedim.
- Bu ortada yarım kilo kadar tavuk göğsünü haşladım. İçine baharat ekleyip didikledim. Suyunu dökmeyip pilavım için ayırdım.
- Sıra pilavına geldi. Ben bu biçimde pilavlarda jasmine kokulu pirinç kullanırım. Mutlaka pilavınız lapa olmuyor birbirine yapışmıyor.
- Pirinçleri yarım saat bol sıcak suda beklettim. Not ;yasemin kokulu pirincin su ölçüsü bir bardak pirince iki bardak sudur.
- Şimdi gelelim pilavın yapılışına;önce teremyağında ve zeytinyağında dolma fıstıkları kavurdum.
- daha sonra süzdüğüm pirinçleri de ek ettim.
- Tuzunu atıp (tuzunu evvel atarsanız kavrulurken pirinçlerin kırılmasını önlersiniz) pirinçleri bir hoş kavurdum.
- En son kuş üzümlerini de ek ettim.
- Daha evvel haşladığım tavuk suyunu ve olağan suyunu da ek edip pilavımı pişirdim.
- En son didiklediğim tavukları pilavıma kattım.
- Hazırladığım iç pilavını milföy hamurunu döşediğim güveçlerime doldurup ağızlarını bohça halinde kapattım. Yemeden yarım saat öne fırında kızarana kadar pişirdim.
- Biraz ılınınca servis tabaklarına karşıt çevirdim. Afiyet şifa olsun epey lezzetli kesinlikle denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum. ????????????????