Turistler Avustralya yerine ABD’ye iniyor

SuZi

Global Mod
Global Mod
Yanlış Sidney rezervasyonu: Tatilci Avustralya yerine ABD’ye iner







Sidney, Avustralya bir tatilcinin destinasyonuydu ama sonunda yanlış şehirdeydi.

© Kaynak: IMAGO/AAP


Bir tatilci, Sidney, Avustralya’ya bir uçuş rezervasyonu yaptığını düşündü. Ancak uçakta penceresinden dışarı bakıp tepesi karla kaplı bir dağ görünce hatasını anladı. Sidney, Montana’ya indi.



Barbara Barkhausen







New York’tan 62 yaşındaki Kingsley Burnett aslında bir rüyayı gerçekleştirmek istedi. Avustralya, Sidney’den bir gemi yolculuğu başlatmak istedi. Ancak Amerikalı, Sidney’e uçuş rezervasyonu yaparken çok önemli bir hata yaptı ve kendisini Sidney, Montana’da buldu. Adam, uçak iniş için alçalırken karla kaplı bir dağ görünce bir şeylerin ters gittiğini anladı. Burnett’in New York Post’ta söylediğine göre, o zaman başının belada olduğunu anladı.


Billings, Montana’ya indiğinde ve onu küçük Sidney kasabasına götürmek için bekleyen küçük bir Cape Air jeti gördüğünde, neyi yanlış yaptığını anladı. ABD kasabası, adını en azından telaffuz açısından Avustralya’daki Sidney ile paylaşıyor, ancak bunun dışında sadece 6000 nüfusu olan yerin, beş milyondan fazla insanın ev dediği Pasifik kıyısındaki Sidney metropolü ile çok az ortak noktası var.

Kısaltmalar tatilciyi şaşırttı


Burnett’e göre, uçuş rezervasyonu yaparken havaalanı kodlarıyla kafası karıştığı için hata yaptı. Yerel TV kanalı KTVQ ile yaptığı bir röportajda, “Kısaltmalarla ilgili – SYD’ye karşı SDY,” dedi. Sydney ve Sidney için kullanılan bu kısaltmaların acilen değiştirilmesi gerekiyor. 62 yaşındaki, Amerika iç hat uçuşunun ABD’den Avustralya’ya uçuştan önemli ölçüde daha ucuz olduğunu fark etti, ancak fiyatı sorgulamaktan çok “pazarlık” konusunda mutluydu.


Faturalardaki hatayı fark eden Burnett uçmaya devam etmedi, bunun yerine yolculuğu yarıda kesti ve American Airlines bilet gişesine gitti. Orada, New Yorker’ın artık Avustralya yolculuğuna zamanında yetişemeyeceğini hemen anlayan bir havayolu çalışanı konuyla ilgilendi. Carol Castellano, ona New York’a dönüş için bir uçak ve gece için kalacak yer ayarladı.

O kadar da nadir olmayan bir aksilik


Sonuç olarak, Burnett bozgunu mizahla karşıladı. ABD gazetesinde, Montana’nın hiç kangurusu olmasa da bir Carol’ı olduğunu söylediği aktarılıyor. American Airlines çalışanlarına yardımları için ne kadar minnettar olduğunu vurgularken, “Ve bu benim için yeterince iyiydi,” dedi. Neyse ki 62 yaşındaki Avustralya gezisini Haziran ayına erteleyebildi.

Bu arada, Amerikalı yanlış Sidney’e uçan ilk kişi değil. 2017’de benzer bir aksilik 18 yaşındaki bir Hollandalı’nın başına geldi. Ayrıca Sidney’e ucuz bir bilet rezervasyonu yaptı – ancak kendini Avustralya’nın mega şehri yerine küçük Kanada şehri Sidney’de buldu. Milan Schipper hatayı ancak Toronto’ya indiğinde fark etti. Bu noktada kendisini Kanada metropolünden Avustralya’ya götürmesi gerektiğini düşündüğü uçağı merak ediyordu. “Uçak gerçekten küçüktü, bu yüzden Avustralya’ya varabilir mi diye düşündüm.” o sırada Kanada radyo istasyonu CBC Radio ile yaptığı röportajda söyledi.

Yaz sıcaklıkları yerine kar fırtınası


Buna rağmen uçmaya devam etti. Ancak Sidney uçuşu sırasında uçuş planını inceledi ve şunu fark etti: Sidney adında birkaç yer var. Ve Avustralya’ya değil, Kanada’nın Nova Scotia eyaletine gidiyordu. Genç adam, yanlış uçakta olduğunu anladığında kendini çok kötü hissettiğini itiraf etti. Bir röportajda “Sanırım yaklaşık on dakika kafamın içinde küfür ettim” dedi. “Ama yapabileceğim hiçbir şey yoktu çünkü zaten havadaydım.”

Burnett’e benzer şekilde, Schipper de çevrimiçi rezervasyon yaparken aynı hatayı yaptı ve ilk başta o da sözde “pazarlık” konusunda mutluydu. Sidney’in Kanadalı adaşı, 30.000 nüfusuyla çok daha küçüktür, ancak yine de popüler bir sahil tatil beldesidir. Ancak Schipper ikincisiyle ilgilenmiyordu: Avustralya’yı ısıtmak için uçtuğunu düşündüğü için yanında sadece yazlık kıyafetleri vardı. Ancak Kanada’da bir kar fırtınası yeni başlıyordu. Bu yüzden bir an önce evinin yolunu tuttu.
 
Üst