Yarım asırlık değerler ve eğitim

Felaket

New member
Yarım asırlık eğitim, değerler ve çokça sevgi. Mevcut ve son 50 yılın öğretmenleri ve öğrencileri, bu günlerde Lope de Vega Erken Çocukluk ve İlköğretim Merkezi’nde buluştu.

Büyük bir coşkuyla ama aynı zamanda başkent Leon’daki devlet okulları arasında bir mihenk taşı olarak 50 yıl daha devam etme sorumluluğuyla kutladıkları bir yıl dönümü. Bu günlerde anekdotları ve anları paylaşmak için eski öğretmenler ve öğrencilerle dolu bir merkez. Bir zaman makinesine dönüşen şehir merkezindeki spor salonunda paylaşabildikleri bazı hikayeler. CEIP Lope de Vega direktörü María José Núñez Morán, “merkezde bırakılan şeyleri derledik” ve “görülebilenlerin çoğunun” o zamanın yeni teknolojileri “veya kitaplar, defterler ve Bu 50 yıllık tarih boyunca merkezin dersliklerini dolduran sıralar ”.


Ve eğitimin nasıl temel olduğu ve olacağı “Beşinci sınıf öğrencileriyle 1972 ile 2022 arasında bir karşılaştırma olan bir iş yaptık, böylece öğrencilerin eğitimin nasıl değiştiğini anlamalarını sağladık.”

Bugün Leon’dan birçok insanın tarihinin ve kalbinin bir parçası olan o çalışma ve gezi günlerinde bazılarının arandığı “eski öğrencilerin fotoğraflarını da topladık” alanını taçlandıran bir duvar resmi.


Başarının anahtarı



Bu sınıflardan geçen Leonese’lerin eğitimine tüm yönetim ekibi, öğretmen ve velilerin katılımı, 50 yıllık kaliteli eğitimin temellerinin atıldığı en büyük ayaklardan biri olmuştur.

Merkezin şu anki müdürü, “öğretim kadrosunun öğrencilere ve aileye olan yakınlığının” CEIP Lope de Vega’nın eğitiminde çok önemli iki kısım olduğuna inanıyor ve “öğretmenlerle her zaman var olan yakın ilişki” diyor. Bu okuldaki aileler, Ampa’nın çalışmaları her zaman temel olmuştur”.

Kaliteli halk eğitimini desteklemeye devam etme vaadiyle 50. yılını kutlayan CEIP Lope de Vega’da erken çocukluk ve ilköğretimi başarılı kılmaya devam etme yanılsaması ve sorumluluğu.

CEIP Lope de Vega’nın direktörü María José Núñez Morán, “50 yıl olduğu için biraz baş döndürücü hissettiriyor ve buradan geçen tüm insanları, öğrencileri, öğretmenleri ve ardından ne geleceğine dair baş dönmesini düşünmek, 50 yıl daha inşallah çünkü bu okulun sağlığının çok iyi olduğuna inanıyorum.

Geçmişin bugünün direği olan eğitimine kitaplar, sıralar, fotoğraflar ve hepsinden önemlisi yıllarca merkezden ayrılarak öğretmenleriyle buluşabilen öğrenciler aracılığıyla bir ziyaret.
 
Üst